Skip to main content

Posts

Featured

Duit vs Bahagia

Dilema sungguh sekarang ni. Sekarang ni, aku tengah dilema. 
Duit vs Bahagia. Aku suka nak bekerja, nak teruskan belajar, to continue my personal growth. To build career. I mean I don't mind to work in any field as long as I get to learn something. Orang kata kena buat benda yang buat kita bahagia, soal gaji tu bukan perkara pertama. Tapi bila aku fikir, aku ada benda yang aku nak dalam hidup ini. As in benda material. 2 je. Satu rumah, dua kereta. I want to have this two on my own. Aku pun tak tahu kenapa aku duk kejar sangat dua benda ni. Kenapa aku perlu rasa kurang. Mungkin sebab dua perkara ni akan mudahkan hidup aku dalam banyak perkara. Aku tak tahu la ni sifat tak bersyukur ke ni sifat optimistik lagi bercita-cita tinggi.
Aku bersyukur dengan yang aku ada. Sekurang-kurangnya aku ada rumah, tempat tinggal nak banding dengan gelandangan. Tapi aku ada impian nak ada rumah sendiri, my own place. Aku rasa aku da cukup dewasa untuk menyusahkan mak ayah aku. Mungkin selagi mereka h…

Latest Posts

Bercakap Soal KAHWIN (buat mereka yang belum nak kahwin)

Nilai Ilmu

Convocation UKM-45

Jumpa orang baik-baik pun rezeki.

Life Lesson : Prepare & Hikmah

Life Lesson : Plan

One is more than enough.

Untuk kali ketiga

Sabar itu indah

ANGGUR