Posts

Showing posts from November, 2011

SPM its OVER :> ALHAMDULILLAH.

Image
♪Patah Seribu -Shila Amzah ♪
Assalamualaikum satu Malaysia tersayang. Hari ni adalah hari yang paling menggembirakan saya dan Hari paling menggembirakan buat rakan sebaya seperti saya . Hari apa ? Hari last paper SPM ! Semalam budak ICT dah habis dulu .But just 20 of them so kitorang macam takpe tinggal lagi satu paper.Which the day is TODAY . Selsema yg menganggu buatkan aku terpaksa study sampai jam 3 pagi . Demi BIOLOGY ku relakan jua .hehe.Jadi semua student pure science yg tak ambil subjek tambahan atau ambil subjek tasawwur sebagai subjek  tambahan OFFICIALY habis SPM hari ini :D Jadi Disember is what we call 'ENJOY MONTH' XDD Untuk mereka yg tak habis exam tu teruskan perjuangan anda chaiyokchaiyok .Jangan risau Jangan Jeles .lambat cepat habis juga nanti .Hari kita ambil result pun sama .hehe


Pagi-pagi sumpah tak larat nak bangun wei .study sampai pukul 3 pagi. Buat pertama kali aku tak tutup lampu masa tidur , baca buku punya pasal . Sampai sekolah macam jin aprit , hari…

SALAM MAAL HIJRAH 1433 :)

Image
Hijrah itu permulaan .Hijrah itu perjuangan.Hijrah itu persaudaraan. Hijrah terbentuk perpaduan  ♪Maal Hijrah-Al Ajiba♪

Assalamualaikum .hai u olls .i update lagi .mwehehe :D Dah ready ?
Hari ni 30Zulhijjah 1432H . Korang ni jangan ingat 31Disember je .tahun Masihi ingat Tahun Hijrah lupa .malu wei jadi orang Islam kalau tak ingat tarikh atau tahun Hijrah . sebab Nabi Muhammad SAW dulu susah tahu nak berhijrah , bukan satu perkara yg mudah tapi dengan Izin Allah . Hijrah Nabi Muhammad SAW telah membawa kepada satu permulaan baru pada seluruh umat Islam di Madinah dan Makkah ketika itu dan seluruh dunia kini.


kalau tahun baru masihi korang boleh sambut grand grand . gempak-gempak .konsert sana konsert sini .takkan sambut Maal Hijrah tak boleh . bukan susah pun wei . lepas solat Asar baca Doa Akhir Tahun .Lepas Maghrib baca Doa Awal Tahun .tak susah wei . sekejap je . tak payah nak bersesak jalan semua . cuma doa dalam keadaan yg tenang  .Mudah .
Doa Akhir Tahun : (baca sebelum beberapa mini…

Hi YOU.Yes YOU.YOU reading this .YOU're BEAUTIFUL:>

Image
Assalamualaikum. hello peeps ;> ouh saya tak berapa nak sihat.dan ouh tidak paper Chemistry dan Biology menanti .


Pertamanya , saya tulis pasal Nazmi Faiz tu sekadar suka-suka jee .Saya kan blogger, saya tulislah apa yg saya suka . Tak jangka pun ada orang nak baca .apa-apa pun Terima Kasih okay .Walaupun gambar Muhd Nazmi Faiz Mansor dah tak melekat di sidebar---> tapi cerita pasal dia , kerjaya Nazmi dalam bola sepak , cerita bola ada lagi .kat bawah gambar Harimau Muda tu ada link. jadi kalau korang nak baca dan nak tahu pasal Harimau Muda bolehlah klik kat ayat-ayat bawah gambar tuh . :}


Keduanya, eh sukati saya lah nak letak gambar dia ke nak delete ke . hee, takde gurau . sebenarnya saya rasa rimas la pulak letak gambar buah hati orang kat blog ni .melekat pulak tu kat situ . (siapa suruh letak samdoll) .haha.Jadi saya delete la tapi itu tak bermakna saya dah tak minat Nazmi Faiz lagi tapi , dia tak cukup istimewa lagi lah nak duduk situ lama-lama .haha . Pemain bola je kot …

Sebab Kita MANUSIA BIASA . Mudah LUPA , Sering Leka dan Selalu TERLALAI.

Image
Iman manusia ada turun naiknya . Itulah gunanya kawan untuk mengingatkan . Sama-samalah kita saling meingatkan antara satu sama lain :)




Ada orang mengaku dirinya alim , berjubah ,berserban ,berjanggut , tapi hatinya kotor . Alim disisi manusia tapi hina disisi Allah . Allah tidak memandang pada paras rupa , tapi pada hati yang bersih dan suci .

Solat . bukanlah perkara yg ditunjuk-tunjuk . Jangan jadi orang yg kufur nikmat .Melakukan sesuatu bukan kerana Allah semata-mata. Allah itu Maha Mengetahui , biar orang mengata sebab mereka tak lihat , tak tahu .Tapi yang penting Allah Maha Tahu . buatlah , tunaikan lah segala perintahNya dengan niat hanya kerana Allah semata-mata . Biarpun waktu bercinta , biarpun waktu makan , biarpun waktu membeli-belah . . Ingatlah semuanya hanya kerana Allah . Kerana Dia Pencipta yg memberikan kita segala nikmat . Nikmat Oksigen free , nikmat kesihatan free , kecantikan free , ayah ibu free , adik-adik free , kawan-kawan free. Bersyukurlah . Takkan mampu ki…

Frienship Notes that worth thousand million times than Love Notes ~

Image
♪ The Best Day - Taylor Swift ♪
Ngehh:D Rajinkan saya updated blog .bukannya rajin nak baca buku . heehh , jangan mudah mengadili yeahhh . Saya tengah study add math tadi tu . .(tadi) .berehat sebentar bersama internet sebab stok coklat da habis .hehe :D
Dah kenapa ada gambar Izzat pulak ni . .haa , mesti ramai yg suka tengok gambar saya dan Izzat ni .al-maklum la . . 'gossip retis' kan . (oh! sila muntah)  Bak kata Jujue: Yela akak dengan Izzat kan sweet .tangkap gambar dekat longkong pun 'sweet'. (oh tidak)
Amaran awal:Kalau menyampah Jangan Baca ;D
You got that point .tapi semua tu tak penting . .yang penting I miss him .like seriously . . I forget about how much we love each other . . Sejak saya demam hari tu , saya layan awak acuh tak acuh . Sejak saya sakit hari tu , awak tanya kenapa ? awak try try berlembut tapi saya . .oh kejamnya! Sejak exam hari tu saya bukannya nak berbaik dengan awak tapi. . .asyik nak buat awak sakit hati je .asyik nak buli awak jeee . Sejak saya …

BANGGA JADI ANAK MALAYSIA #TanahTumpahnyaDarahku BUKAN HANYA KERANA BOLA~

Image
Malam ni dengan rasminya saya melantik diri saya menjadi Hakim ataupun Pengulas bola sepak yang tidak bertauliah secara suka hati . 


Yaaa . minit ke lapan belas . Syahrul Azwari,18 jersi 18 . dengan tindakan yg pantas . dan GOLLL! . tiba-tiba Syahrul Azwari nampak sangat charming dan ohsem .haha
Asakan demi asakan peluang demi peluang . Izzaq faris dan Badrol Bakhtiar dapat kad 'kuning'  . .
Khairul Fahmi Che Mat terus menunjukkan prestasi yg membanggakan . .
Tiba-tiba Ong Kim Swee . . kena keluar dari bahagian teknikal .ngehhh ~ time ni semua orang benggang . 
Dan wisel penamat ditiupkan .Malaysia menang 1-0 .
Tahniah skuad Harimau Muda . 
Juara teamA Sukan Sea .teruskan yaa :) we goall for GOLD MEDAL!


Lepas tu , kemudian mulalah masing-masing pun update status kat twitter , kat Facebook bangga jadi anak Malaysia (aku kat twitter je kat FB awal-awal dah cakap apa-apa jadi aku tetap bangga jadi anak Malaysia)
Dan seterusnya mulalah trend hashtags kat twitter . Congrats Malaysia dan #Ta…

MOD MATH for TEAM MALAYSIA and UPSR plus RM100.

Image
"Although they plan , Allah also plans . And Allah is the best planners"



Banyak benda yang jadi hari ni kan .paling penting hari ni Mod Math susah .like seriously tak tipu . Mungkin salah satu sebabnya adalah aku malas nak buat latihan .ngee ;D (salah sendiri)


Dan malam ni .Malaysia vs Indonesia . ngehh~ untung-untung esok takde paper kan . jadi marilah beramai-ramai menyokong Team Malaysia B23 yang hensemhensem semuanya . .(gatalnya)


Satu lagi . hari ni keputusan UPSR keluar . Tahun ni adik-adik saya takde yg ambil UPSR . PMR adaa . 
Tiba-tiba teringat masa ambil result dulu . Batch 94's maknanya UPSR tahun 2006 . aku ni dapat 4A1B pun nangisnangis teruk . jika dikenang haiihh buruk betul muka time tu . dah 5 tahun dah kan . .now aku tengah menduduki peperiksaan SPM . 
-to adik-adik yg ambil result UPSR tu tak kisahla apa pun keputusan yg penting dah usaha , kemudian tawakal okay . jangan contohi kakak dapat 4A nangis . dapat jaid jiddan nangis .masuk SAMER pun nangis .teruk…

The #Sejahterians The faces of A+

Image
Apakah masalah di Facebook penuh dengan gambar lucah . Astagfirullahalazim .
Boleh membuatkan anak remaja lupa pelajaran , ibu mengandung terberanak akibat terkejut , anak-anak kecil terpengaruh unsur negatif . sila hentikan ya menyebarkan virus-virus yg merosakkan iman kita bersama.


Yaa . soalan sejarah .memang memang Berkemahiran Berfikir Kreatif dan Kritis sehabis-habisnya .


baiklah saya perlukan rehat yang cukup .


#Wajah-wajah orang yg berjaya(AMIN) . Muka-muka tamak A+ semua . hehe :D yee kami semua mengakui A+ je yg ada dalam otak ni .:D ngeee~





CINTA BUKU TERBALIKK~ Gooo Gooo SEJARAH to GOOO!

Image
♪ Carta Hati - Najwa Latif♪

Bila trend #hashtag sekarang semakin berbagai-bagai .macam-macamlah ayat yg comel-comel keluar .


dan sepatutnya sekarang saya baca buku Sejarah . ouh Tidak ! boleh lagi updated blog . okay sekijap jeee .


Okay dah .


#Hey! Carta Hati saya masih Kosong . Tiada siapa menduduki tempat teratas .ngeeee~


:D berkenaan gambar : 'Boleh awak ajar saya macam mana baca buku terbalik .?'
yaaa . #ituseksi #itucomel #itu romantik .


Straight A's yee awak .barulah #ituseksi dan sebagainya .


kbai.

Eight Subjects equal to Nineteen Papers TO Goooo gooooo gooo~

Image
Got to Go- Najwa Mahiaddin
Hari ni hari pertama Peperiksaan SPM .
Bersamaan satu subjek selesai berbaki 8 mata pelajaran dan 19 kertas lagii .
Go Mida Go !!! 
#Good Luck 'sumber-sumber inspirasi' 


##jyeahh .itu gambar masa hari graduasi ;)
gambar dengan pengetua saya . Pengetua tersayang Pn.Hajah Maimun Ahmad .
I love you Pengetua . 


*esok BI bolehla online lagi .okay la Selamat Tinggal :D lepas ni konpem takdenya boleh goyang kaki gigit jari macam ni :D

DOAKAN SAYA yaa :)

Image
Assalamualaikum .
Isnin ni SPM .oh really .? tinggal lagi dua hari je.
jadi oleh itu . .


Wahai kawan-kawan blogger yg cantik , adik-adik junior yg comel , kakak abang yg baik hati , cikgu-cikgu yg penyayang , ibu ayah yg makbul doanya , kawan-kawan seperjuangan , pakcik makcik yg kacak .dan sesiapa saja lah .yang baik , pandai , cantik , comel , lawa . . . . .
Doakan saya yaaa . agar mudah menjawab soalan SPM nanti .
Doakan batuk dan selsema saya cepat sembuh .
Doakan saya mendapat keputusan cemerlang.


#good luck pada semua rakan seperjuangan . saya doakan kejayaan kita bersama .




#Semoga ALLAH memberkati dan merahmati hidup kalian . Amin .
Terima Kasih ^^


#Terima Kasih ALLAH .
I love ALLAH :)


-full of love:ASMI ASMIDAR binti ZAINAL RASHID &YUSNAZIRAH-

SPM . TAKUT .RISAU .DILUPAKAN.

Image
Peperiksaan SPM betul-betul lagi beberapa hari je lagi . Masa , macam biasa tetap akan berlalu dan terus berlalu . Dan oleh itu , saya dengan setulus ikhlasnya ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan dan dihalalkan segalanya . #amanah , makan minum . Berlapang dadalah sesama kita okay .? serius saya tak mahu menyimpan dendam pada sesiapa . Jangan simpan dalam hati okay ;) 
#pusing macam mana pun . dunia ni bulat , (sfera) jadi konklusinya 'Tiada siapa yg sempurna' 


14.November. hingga 30 November . saya akan berperang . dan dalam tempoh satu bulan zaman persekolahan saya akan tamat . cuba teka apa ujian peringkat awal yg saya dapat  . . selsema , batuk dan demam segala termasuk pakej segala badan sakit , betul-betul seminggu sebelum peperiksaan (sekarang pun tengah sakit lagi) . dos ubat semakin bertambah . sebab nak sihat cepat .
#Harus REDHA kerana saya YAKIN dan PASTI . Hebat dugaan ALLAH , hebat lagi nikmatNya .


Dan , semakin nak dekat periksa , emosi semakin terganggu . …

MALAM ASPRISIASI yg RETRO :)

Image
Hai kawan-kawan :'D ngeee . saya adalah salah seorang calon SPM dan SPM tak lama lagi . dan saya tengah bertungkus lumus untuk tenang dan belajar secara berhemah :"D  #Saya mahu jadi WANITA berkerjaya tapi sebelum tu #Saya perlu CEMERLANG dalam SPM . #sorry la tak dapat nak reply tag , blogwalking dan balas komen . sungguhsungguh kesulitan amat dikesali :)
update ni pun secara tak dirancang :D nanti dah habis SPM 1 Disember nanti habis-habisan saya berjalan ke blog-blog anda yaa :)
Sabtu lepas 29Oktober . Malam Asprisiasi Koperasi SMKGS Berhad . Tempat kat Dynasty Hotel .  Seriously , malam ni yg dinanti nanti  . Mula-mula tema majlis ni Mesquerede gitu tapi last minit tukar Pesta Muda-Mudi .mencanak aku cari baju . .heheh . Akhirnya , sila teka baju siapa yg aku pakai . nak muda-mudi kan . 60-an kan . Amekkaw baju nenek yg dipakainya . *Ibu yg tolong carikan . Okay saya mengakui nenek saya seorang yg 'fashionista' serius tak tipu .
Masa nak pergi ni . muka suci lagi . tak de …